Beleggingsfilosofie

Zo denken wij over beleggen.

Vermogensbeheer bij DIMA kent vele overeenkomsten met een oester die een parel laat groeien. In dit vergelijk zien wij onszelf als de oester die uw vermogen zowel beschermt als laat groeien als een parel. In zware tijden bieden wij met onze oester bescherming om de parels die wij voor u in de markt selecteren te behoeden voor verlies. In goede tijden bieden wij maximale opening om uw vermogen gestaag te laten groeien en uw beleggingen te laten floreren. In het beperken van verlies in slechte tijden ligt immers de grootste winst.

Volledig onafhankelijk

DIMA werkt volledig onafhankelijk. Op basis van uw doelstellingen, beleggingshorizon, risicohouding en beleggingservaring komen we tot de perfecte mix voor u. In het beheer van uw vermogen zitten we er kort op als de markt daarom vraagt, maar bewaken we vooral uw lange termijn doelstellingen. Wij houden het hoofd koel voor u.

Voor een zeker vermogen

De vakmensen van DIMA zijn echte rentmeesters met een passie voor beleggen. U ziet dit terug in de gedegen kennis van de beleggingen. De vermogensbeheerders van DIMA selecteren beursgenoteerde bedrijven en obligaties na grondige analyse. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Alle vermogensbeheerders dragen in gelijke mate bij aan het beleggingsbeleid. U zit altijd aan tafel met een gesprekspartner die van de hoed en de rand weet.

Geen gedwongen winkelnering

Wij voeren geen eigen producten of beleggingsfondsen. Maar kiezen bewust voor een portefeuille van hoogwaardige aandelen en obligaties die wij met zorg selecteren. Door te beleggen bij “de bron” wordt stapeling van onnodige kosten voorkomen en wordt iedere schijn van belangenverstrengeling vermeden. Uitsluitend wanneer het op onderdelen waarde toevoegt, beleggen wij in indexbeleggingen, beleggingsfondsen of gestructureerde producten.

Bij DIMA heeft u een vaste vermogensbeheerder op wiens betrokkenheid u kunt rekenen.

Persoonlijke aandacht

De vakmensen van DIMA hebben hun sporen verdiend bij toonaangevende financiële instellingen. Zij hebben bewust de keuze gemaakt voor een klantgerichte organisatie waar ruimte en tijd is voor persoonlijk contact met u. Direct contact en echte kennis van uw doelen, wensen en risicohouding zijn namelijk essentieel voor optimaal vermogensbeheer. Bij DIMA heeft u een vaste vermogensbeheerder op wiens voortdurende betrokkenheid u kunt rekenen. Achter de schermen werken alle vermogensbeheerders als een hecht team samen om continuïteit te garanderen en de beste resultaten voor u na te streven.

Actief beheer

Wij maken in alle fasen van het beleggingsproces actieve keuzes. Dit begint bij de strategische asset allocatie. Wij stellen een beleggingsmix voor u samen die optimaal aansluit bij uw lange termijn risicoprofiel en uw doelstellingen. Wij zoeken voor u de optimale balans tussen het verwachte risico en het verwachte rendement. Risico is hierbij het startpunt. Met andere woorden, kan de oester helemaal open staan of is het veiliger om de schelp gedeeltelijk te sluiten.