Martien Verkoeijen

drs. Martien L.M.G. Verkoeijen RBA

Partner - vermogensbeheerder

  • Geboren op 10 januari 1956 te Venray
  • Studeerde (monetaire) economie aan de Katholieke Universiteit Brabant
  • Vanaf 1983 heeft hij bij diverse financiële instellingen in binnen- en buitenland gewerkt
  • Is getrouwd en heeft twee (klein)kinderen

Samen met Dirk heeft Martien in 2007 DIMA Vermogensbeheer opgericht. Direct werden zij op de proef gesteld door de grootste crisis sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. In de crisis van 2008 wisten zij het hoofd koel te houden en zagen zij hoe hun ideeën werkten. Prachtig om te zien en bijzonder gewaardeerd door klanten van het eerste uur.

Martien is bij uitstek het type vermogensbeheerder dat de klanten rust geeft. Hij is punctueel en boekt consistent goede beleggingsresultaten. Daar waar klanten in de crisis van 2008 de angst hadden dat hun portefeuille gehalveerd zou zijn, zagen zij tot hun verbazing een portefeuille die nagenoeg op peil was. Dat is nu precies de kracht van Martien.

Vertrouwen krijgen vind ik het grootste compliment

Vertrouwen

Toen Martien DIMA oprichtte, volgde een van zijn vaste klanten hem zonder enige twijfel. De motivatie van die klant: ‘Dat wat je nu vertelt, is precies waar ik al zo lang naar op zoek ben’. De klant volgde Martien naar DIMA en bevestigde in de jaren daarna telkens dat hij de goede keuze had gemaakt. Het vertrouwen dat mensen in Martien hebben als deskundige en als persoon is voor hem het grootste compliment denkbaar.

Suikerspin en toverbal

In 1988 had Martien een collega bij Bank Mees & Hope met een in eerste instantie nogal kinderachtig verhaal over de suikerspin en de toverbal waarmee hij steevast bijeenkomsten over de beleggingsvisie opende. Naar verloop van tijd is Martien dit verhaal meer en meer gaan waarderen om de eenvoud die erachter schuilgaat. Benieuwd naar het verhaal? Vraag Martien er eens naar als u hem spreekt.