Jean Paul van Bavel

drs. Jean Paul van Bavel RBA

Vermogensbeheerder

  • Geboren op 17 november 1964 te Tilburg
  • Studeerde bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant
  • Is vanaf 1988 actief in het beleggingsvak. In eerste instantie als (fundamenteel en kwantitatief) beleggingsanalist bij verschillende private banks. Later als vermogensbeheerder voor particuliere en zakelijke relaties

“Het is heel simpel, maar niet eenvoudig” Deze uitspraak dekt wat Jean Paul heel goed de lading van zijn werk als vermogensbeheerder bij DIMA. Dit kenmerkt ook de analist in hem. Want zonder grondige analyse maak je geen goede keuzes. Jean Paul zit dan ook bovenop de actualiteit. Veel van wat er in de kranten staat is relevant, maar je moet er niet altijd op handelen. In alle hectiek en chaos weet Jean Paul zaken terug te brengen tot eenvoud en heldere principes. Dat betekent in de praktijk veelvuldig de verleiding weerstaan om telkens te muteren. Met geduld en geloof in de uitgezette strategie kom je uiteindelijk veel verder.

Beleggen is simpel, maar zeker niet eenvoudig

Gemoedsrust

Voor Jean Paul is het mooiste compliment terug te zien in het gedrag van zijn klanten. Soms zijn klanten in eerste instantie wat onrustig. Beleggen wordt als spannend ervaren en brengt onzekerheden met zich mee. Zeer begrijpelijk wat Jean Paul betreft. Dus is er dan in het begin veelvuldig contact met de klant. Het is dan zo mooi om te zien dat het contact na verloop van tijd in frequentie afneemt en de klant echt uitspreekt een rotsvast vertrouwen te hebben. Die gemoedsrust gunt Jean Paul iedere klant.